Епічний стиль: від класичного (строгого) до вільного (змішаного) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У пропонованій статті розглядаються принципи раннього класичного (строгого) епічного стилю, його становлення і розвиток, а також зародження пізнішого епічного стилю, названого О. Ф. Лосєвим вільним або змішаним. Визначається сутність епічного стилю на сучасному етапі, тобто з появою жанру роману. Відзначається живе переплетення суворого і вільного епічного стилю, що тяжіє до повного відображення життя, до об’єктивності, безпристрасності і спокою оповіді.
Keywords: епос; епопея; роман; жанр; епічний стиль; манічна поезія; міметичне мистецтво