«Альтернативна історія» як фактор жанрової трансформації сучасного роману (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті розглядається поняття «альтернативна історія», причини ії активізації в постмодерністському мистецтві і варіанти функціонування в різних версіях сучасного роману від фантастики і міфу до біографічного і історичного допущення.
Keywords: «альтернативна історія»; «ухронія»; канонічний міф; реконструкція історії; альтернативна біографія