До питання про системно-цілісну організацію драматичного твору (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
Системний аналіз досліджує поетику літературного твору, виявляючи її складові та взаємодію між ними. Змістові фактори набувають художнього вираження через відповідні виражально-впливові форми. Мета статті – окреслити поняття системно-цілісної організації драматургічного твору. На прикладі драматургічних творів Івана Тобілевича простежено яким чином усі елементи п’єси організовуються в систему. Отримані результати дослідження слугують підґрунтям до вивчення поетики драматургії Івана Тобілевича з погляду системного аналізу.
Keywords: система; системний аналіз; цілісність; оптимальна організація; системотворчий чинник; Іван Тобілевич