Інтраобраз в фольклорі (на матеріалі російськомовних єврейських анекдотів) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті І. Я. Павленко «Інтраобраз у фольклорі (на матеріалі російськомовних єврейських анекдотів)» проаналізовано значний масив російськомовних єврейських анекдотів та анекдотів про євреїв. За допомогою зіставного аналізу сформульовано принципи диференціації етнічних анекдотів та анекдотів про певний етнос та аналізуються основні риси самохарактеристики етносу у російськомовних єврейських анекдотах.
Keywords: інтраобраз; стереотип; автохарактеристика; анекдот; гумор; іронія