Філософія життя Валер’яна Підмогильногo (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2015)
У статті досліджується проблема філософських поглядів Валер’яна Підмогильного. До уваги беруться аналітичні праці українських літературознавців про вплив української, європейської (зокрема французької) та російської думки на формування світогляду В. Підмогильного. До аналізу залучено перекладацьку та художню практику українського письменника.
Keywords: філософія життя; гносеологія; світогляд; філософська думка