Синтез мистецтв в поетиці Максима Богдановича (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
Творчість класика білоруської літератури Максима Богдановича розглядається з точки зору взаємодії різних видів мистецтв. Головну увагу приділено співвідношеню у творах поета вербального та візуального, а також ритміко-інтонаційній організації віршів. Поезія М.Богдановича – це яскравий приклад художньої цілісності. У ній гармонійно співвідносяться лірична медитація та естетичн погляди. Використання білоруським поетом можливостей інших видів мистецтва пов’язано з особливостями його світогляду та естетичними поглядами.
Keywords: медитативна лірика; естетичні погляди; світогляд