Неореалізм М. Горького: літературознавчі студії (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті досліджуються теоретичні розвідки літературознавців про синтетизм стилю М. Горького. До аналізу залучено літературознавчі праці науковців минулого і сучасності. Особлива увага приділяється неореалістичним рисам у творчості письменника, розвиток яких припадає на першу третину ХХ століття.
Keywords: синтетизм; неореалізм; модернізм; реалізм