Текст і підтекст оповідань Пилипа Капельгородського «Червоноармієць» і «Дід Явтух» (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті шляхом аналізу оповідань Пилипа  Капельгородського «Червоноармієць» і «Дід Явтух» робимо спробу з’ясувати специфіку художнього осмислення і відтворення світоглядно-естетичної концепції автора, реконструйованої з урахуванням підтексту.
Keywords: текст; підтекст; оповідання; образ; концепція; світогляд