Особливості функціонування паранімічниx атракацій в поетичному творі (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
Стаття присвячена питанню функціонування паронімічної атракції в по-етичному тексті. Визначенні основні функції паронімічної атракції. На прикла-дах показано те, як в поетичному тексті, завдяки образній атмосфері, забезпе-чується асоціативно-смислове навантаження і на випадкові співзвуччя і слова, як, в свою чергу, починають проявляти контекстуальну близькість, тим самим отримують додаткові конотації.
Keywords: паронімічна атракція; конотація; поетичний текст