Особливості моделювання художнього світу в історичній прозі Юліана Опільського (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті досліджується характер художніх шукань Ю. Опільського в історичній белетристиці початку ХХ ст., його новаторство у творенні націона-льного історичного роману, зокрема у моделюванні художньої картини світу та образу персонажа у ній, своєрідність історіософського мислення митця в кон-тексті інтелектуальної прози його доби.
Keywords: жанр; історична проза; історіософія; модель художнього світу; повість; поетика; роман