Наративна палітра оповідання У. С. Моема «Сила обставин» (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті аналізується оповідання У. С. Моема «Сила обставин» з позиції наратології. Виокремлюються суб’єкти нарації, наративні моделі, що доміну-ють. Досліджуються наративні особливості прозового твору як способи пере-дачі емоцій, настроїв, життєвої позиції автора, загальнолюдських цінностей. Простежується типова для творів такого жанру структура ведення розповіді.
Keywords: нараталогія; наративні моделі; прозовий твір