Психотип митця у романах-біографіях М. Слабошпицького (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
У статті означені складові характерів героїв біографічних романів М. Слабошпицького, принципи їхньої поведінки, моральні та духовні цінності, корпус почуттів, настроїв і роздумів персонажів, а також гострі душевні конф-лікти й суперечності, їхні напружені психологічні проблеми, причини й наслідки психічних зривів.
Keywords: психотип; характер