Альтеренативні художні версії минулого в літературі сьогодення: спроба типологізації (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
Стаття присвячена проблемам співвідношення реальності й літератури, взаємозв’язку людини та історії. Дослідження міжкультурних комунікацій в художньому просторі розкриває універсальність сучасної естетики. Такий підхід підкреслює дослідження сучасних варіацій жанрової взаємодії романної та нове-лістичної форм. Розкриттю художнього потенціалу епічних творів історичної проблематики сприяють варіації розповідних інстанцій на відповідних рівнях художньої комунікації.
Keywords: історія; інтепретація; постмодернізм; альтернативне моделювання