Листи та вірші В. Стуса як матерія та дух його історії кохання (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2014)
Статтю присвячено розгляду інтимної лірики В.Стуса в контексті його листування з рідними. Осмислюється значення коханої жінки в практиці духов-ного перетворення поета та смислові концепти Стусового міфомислення, пов’язані з інтимними інтенціями. Досліджено також значення снів, видінь та спогадів для виокремлення головних сюжетів психобіографії поета.
Keywords: філософський мазохізм; психотип мужності; орфізм; потойбіччя; енергія єднання / роз’єднання; Ерос; Танатос