Психологія підлітка у романі «Кава з кардамоном» Йоанни Ягелло (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті досліджується психологія підлітків у романі польської письменниці Йоанни Яґелло «Кава з кардамоном» через їх вчинки, поведінку, моральні випробування. Акцентовано на розкритті внутрішнього світу головної героїні – Халіни Барської, пошуку дівчиною власної самоідентичності, самореалізації; проаналізовано засоби творення характерів підлітків у творі. Розкрито детективний характер роману, соціально-психологічний та символіко-філософський підтекст.
Keywords: психологія підлітка; самоідентичність; внутрішній світ; самореалізація; детектив