Роман виховання О. Копиленка: своєрідність жанрової моделі (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
У статті простежуємо розвиток в українській літературі початку ХХ століття роману виховання, з’ясовуємо характеристики жанрової модифікації. На матеріалі дилогії О. Копиленка “Дуже добре” і “Десятикласники” аналізуємо наскрізні проблемно-тематичні компоненти та стильові домінанти, що визначають зміст ідеологічного проекту виховання.
Keywords: роман виховання; дилогія; жанрова модифікація; сюжет; хронотоп; герой; соцреалізм