Дихтомія «Свій-Чужий» у романі І. Роздобудько «Вона: шості двері» крізь призму історіософії (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
На прикладі роману І. Роздобудько «Вона: Шості двері» в статті аналізується опозиція «свій – чужий» як один із аспектів реалізації історіософської концепції авторки. Зокрема, досліджується протиставлення уявного та реального світів. Перший із яких є втіленням чужого, неприйнятного й ворожого для героїні простору, другий – уособленням свого, безпечного.
Keywords: історіософія; дихотомія; архетип; простір; модель світу; реальний світ; ірреальний світ