Галичина на літературній карті різних національних літератур (кін. ХVІІІ – поч. ХІХ ст.) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2018)
Описано історичні аспекти формування літературної карти Галичини у творчості письменників домінуючих національностей, які проживали на цій території (українці, поляки, австрійці, євреї). Встановлено, що важливим складником літературної презентації галицького пограниччя постає культурний ландшафт.
Keywords: Галичина; ідентичність; галицьке літературне пограниччя; карта; ландшафт; простір; топос