Характеротворення в неореалістичних новелах В. Винниченка (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті запропоновано аналіз двох новел «Роботи!» і «Салдатики!» В. Винниченка. Звернуто увагу на розкриття характерів головних персонажів-чоловіків і персонажів-жінок. Через зображення психологічних процесів внутрі-шнього буття персонажів та їхні зовнішні вияви зроблена спроба проаналізува-ти неореалістичну стильову своєрідність автора.
Keywords: неореалістичний стиль; характеротворення; характер