Підхід науки, поезії і технологій в творі Густаво Адольфо Бесерра «Толо Неї. Роздуми про ліс сухого листя» (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті досліджується специфіка останньої книги віршів, опублікова-них у Сантьяго, Чилі, чилійського поета Густаво Адольфо Бесерра, «Tolo nei. Роздуми про ліс сухого листя», 2012 рік. Книга є складним організмом, що міс-тить експерименти з різними голосами, мовою, поезією, віртуальними техноло-гіями і наукою, які складають єдине ціле. Наука і поезія доповнюють одна одну як у сучасному світі, так і в літературі, вони мають одну важливу спільну рису: пошук істини. У статті подана серія наукових узагальнень про вплив на поетич-ну уяву сучасних технологій, про зміну форми поезії, нове мислення, наукову мову художньому тексті, гіпертекст.
Keywords: поезія; наука; гіпертекст; наукові та поетичні ситези