Опозиція між мистецтвом і життям у драмі В. Винниченка «Чорна Пантера і Білий Ведмідь» та в романі Е. Золя «Творчість» (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті розглядаються актуальні проблеми дослідження європейської літератури кінця 19 – першої половини 20 століть. Автор порівнює тексти шляхом контекстуального та інтертекстуального аналізу.
Keywords: опозиція; драма