Наївна література: особливості поетики, проблеми інтерпретації (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
Стаття присвячена наївній (інсітній) словесності, а саме: різноманітним явищам, які відносяться до пограничної межі фольклору і професійної літератури. Визначаються деякі динамічні ознаки такого роду тексту за аналогією з характе-ристиками наївного образотворчого мистецтва. Аналізується твір білоруського сільського поета ХІХ – початку ХХ століття М. Морозіка «Степан і Татьяна». На цьому прикладі розкриваються основні проблеми вивчення наївної літератури.
Keywords: наївна (інсітна) література; фольклор; професійна література.