Рецепція ідеї християнства в літературі раннього Середньовіччя (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті окреслено загальні тенденції розвитку клерикальної літерату-ри раннього Середньовіччя. Особливу увагу звернено на жанрово-тематичне розмаїття дидактичних і літургійних творів, агіографії.
Keywords: клерикальна література; аскеза; агіографія; літургійні, дидактичні твори