Художні домінанти словесної творчості Олександра Олеся (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті мова йде про пікові для стану внутрішньої психологічної зосередженості, індивідуально-художньої самоорганізації моменти творчості Олександра Олеся, коли йому відкривалися асоціативно-образні зв’язки світу, концепти поетової свідомості. Це породжувало величезні за силою творчі імпульси, під впливом яких творилися непересічні, визначні твори, навіть якщо життєві обставини перешкоджали праці. Характер художньо-семантичного осмислення багатьох концептів Олесевої творчості є самобутнім, що дозволяє визначити новаторство мовно-художнього підходу.
Keywords: художня творчість; художні домінанти