Театр корифеїв у змаганнях за національну ідентичність українців (на матеріалі театрознавчих праць кінця ХІХ – початку ХХ ст.) (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті на основі праць Д. Антоновича, М. Вороного, Я. Мамонтова, спогадів Л. Старицької-Черняхівської досліджується роль українського театру кори-феїв в утвердженні національної самобутності українців; акцентується на засобах впливу українського театру на глядача кінця ХІХ – початку ХХ ст.
Keywords: національна ідентичність; театр; самосвідомість; літературний процес; «нова драма»