Взаємопов’язаність літературного та кулінарного дискурсів (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2013)
У статті мова йде про те, що смакові відчуття та відтінки присмаків виникають при читанні творів літератури тоді, коли митці не «механічно» описують страви, а знайомлять читачів із рецептами їх приготування та зі способами «апетитного» побутового, звичаєво-обрядового і ритуально-одухотвореного споживання, тобто, коли в читацьких уявленнях самі процеси смакування перестають сприйматися й розумітися не тільки на найелементарніших рівнях психофізіології людини, а й інтерпретуються на всіх рівнях людської свідомості та ще й постійному поступі.
Keywords: густативи; кулінарний; літературний; дискурс