Художнiй свiт дитячої поетичної творчостi Iгоря Сiчовика (Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 2019)
Стаття присвячена розмаїттю поетичної творчості сучасного українського дитячого письменника Ігоря Січовика. У статті представлено короткі відомості про життєвий та творчий шлях дитячого письменника Ігоря Січовика. Матеріалом дослідження є поетичні твори письменника, такі як, вірші, загадки, скоромовки, які аналізуються у контексті літератури для дітей і розглядається синтез фольклорних та літературних жанрів, осмислюється поетичне змалювання образів реальної дійсності та навколишнього середовища. Специфіка такого аналізу дає можливість прослідкувати художній світ дитинства. Дослідження творів здійснюється з позиції комунікативного, пізнавального, виховного підходів.
Keywords: Ігор Січовик; сучасна література для дітей, дитячий письменник; скоромовки; загадки; вірші; внутрішній світ дитини; пізнавальний аспект поетичних творів; поетична творчість; художній світ; поетичний образ; настрій; світобачення; дитяча уява та фантазія