Самотність, як психологічна проблема юності та молодості

Автор(и)

  • Олександр Олександрович Різун Криворізький державний педагогічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31812/psychology.v3i.7496

Ключові слова:

самотність, як психологічна проблема юності та молодості

Анотація

Динамічні процеси, що відбуваються в нашій країні і в світі взагалі пред'являють високі вимоги до комунікативної компетентності особистості, яка повинна ефективно взаємодіяти з іншими людьми задля досягнення особистісних і суспільних цілей. Невміння налагоджувати необхідні взаємини з іншими людьми, впевнено презентувати себе на ринку праці, певна сором'язливість стають на заваді реалізації цих цілей. І призводять до самоізоляції та виникнення почуття самотності і незадоволеності власним життям. Про актуальність даної проблеми свідчать постійне зростання кількості відвідувань різноманітних сайтів соціальної мережі та звертань до консультативної психологічної служби. Найбільш актуальною дана проблема для юнаків і дівчат в період ранньої юності та молодості, оскільки головними завданнями цього періоду є особистісне та професійне самовизначення та орієнтація на створення сім'ї. Актуальність даної проблеми визначається такоє незначною кількістю досліджень, присвячених самотності та сором'язливості.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 116 / PDF downloads: 97

Біографія автора

Олександр Олександрович Різун, Криворізький державний педагогічний університет

студент фізико-математичного факультету, науковий керівник: кандидат психологічних наук, доцент С.Ф. Устименко

Посилання

Зимбардо Ф. Застенчивость / Филип Зимбардо, [перев. с англ]. – М.:Педагогика., 1991. – 208 с.

Ильин Е. П. Психология общения и межличностных отношений /Е. П. Ильин. — СПб.: Питер, 2009. — 576 с. 3. Корчагина С. Г. Психология одиночества: учебное пособие / С. Г. Корчагина. - М.: Московский психолого-социальный институт, 2008. -228 с.

Downloads

Опубліковано

2022-06-27

Як цитувати

Різун, О. О. (2022). Самотність, як психологічна проблема юності та молодості. Актуальні проблеми психології в закладах освіти, 3, 198–201. https://doi.org/10.31812/psychology.v3i.7496

Номер

Розділ

Розділ V