Поетика густативів у романі С. Андрухович «Фелікс Австрія»

Автор(и)

  • Світлана Іванівна Ковпік Криворізький державний педагогічний університет

DOI:

https://doi.org/10.31812/world_lit.v8i0.1106

Ключові слова:

густативи, функції, процесуальні описи, кулінарна магія

Анотація

У статті проаналізовано роман С. Андрухович «Фелікс Австрія» з точки зору поетики густативів, тобто окремі та конкретні, власне смакові факти, фактори, ознаки та властивості продуктів і страв, котрі вказують на характеристичні риси чи ольфатично-смакові реакції й рефлексії персонажів твору. Страви у романі «Фелікс Австрія» виконують такі функції: лікувальну, заспокійливу, зцілюючу, життєстверджуючу. Окрім цього, у романі презентовано й процеси приготування страв, з розлогими описами й поясненнями дій. Процеси приготування страв для персонажа-кухаря Стефці складали сенс її життя, дівчина настільки залюблена у справу кулінарної магії, що її настрій прямо пропорційно залежить від того для кого готуються страви, з якою метою.

##plugins.generic.paperbuzz.metrics##

##plugins.generic.paperbuzz.sourceName.pdf##
320
Jan 2017Jul 2017Jan 2018Jul 2018Jan 2019Jul 2019Jan 2020Jul 2020Jan 2021Jul 2021Jan 2022Jul 2022Jan 2023Jul 2023Jan 2024Jul 2024Jan 2025Jul 2025Jan 202629
|
Abstract views: 489 / PDF downloads: 320

Біографія автора

Світлана Іванівна Ковпік, Криворізький державний педагогічний університет

доктор філологічних наук, профессор, професор  кафедри української та світової літератур

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-01-30

Як цитувати

Ковпік, С. І. (2017). Поетика густативів у романі С. Андрухович «Фелікс Австрія». Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 8, 59–68. https://doi.org/10.31812/world_lit.v8i0.1106

Номер

Розділ

Поетика літератур світу