Взаємопов’язаність літературного та кулінарного дискурсів

Автор(и)

  • Світлана Іванівна Ковпік , Kryvyi Rih Pedagogical Institute, SIHE “Kryvyi Rih National University” , КПИ ГBУЗ «Криворожский национальный университет» , Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «Криворізький національний університет»

DOI:

https://doi.org/10.31812/world_lit.v2i0.2288

Ключові слова:

густативи, кулінарний, літературний, дискурс

Анотація

У статті мова йде про те, що смакові відчуття та відтінки присмаків виникають при читанні творів літератури тоді, коли митці не «механічно» описують страви, а знайомлять читачів із рецептами їх приготування та зі способами «апетитного» побутового, звичаєво-обрядового і ритуально-одухотвореного споживання, тобто, коли в читацьких уявленнях самі процеси смакування перестають сприйматися й розумітися не тільки на найелементарніших рівнях психофізіології людини, а й інтерпретуються на всіх рівнях людської свідомості та ще й постійному поступі.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Біографія автора

  • автор Світлана Іванівна Ковпік, афіліація , Kryvyi Rih Pedagogical Institute, SIHE “Kryvyi Rih National University”, КПИ ГBУЗ «Криворожский национальный университет», Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «Криворізький національний університет»

    доктор філологічних наук, професор

     

Завантаження

Опубліковано

2013-02-14

Номер

Розділ

Ментальність літератур світу

Як цитувати

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 5 6 7 > >>