Поетика густативів у романі С. Андрухович «Фелікс Австрія»

Автор(и)

  • Світлана Іванівна Ковпік Криворізький державний педагогічний університет image/svg+xml

DOI:

https://doi.org/10.31812/world_lit.v8i0.1106

Ключові слова:

густативи, функції, процесуальні описи, кулінарна магія

Анотація

У статті проаналізовано роман С. Андрухович «Фелікс Австрія» з точки зору поетики густативів, тобто окремі та конкретні, власне смакові факти, фактори, ознаки та властивості продуктів і страв, котрі вказують на характеристичні риси чи ольфатично-смакові реакції й рефлексії персонажів твору. Страви у романі «Фелікс Австрія» виконують такі функції: лікувальну, заспокійливу, зцілюючу, життєстверджуючу. Окрім цього, у романі презентовано й процеси приготування страв, з розлогими описами й поясненнями дій. Процеси приготування страв для персонажа-кухаря Стефці складали сенс її життя, дівчина настільки залюблена у справу кулінарної магії, що її настрій прямо пропорційно залежить від того для кого готуються страви, з якою метою.

Завантажити

Дані для завантаження поки недоступні.

Біографія автора

  • автор Світлана Іванівна Ковпік, афіліація Криворізький державний педагогічний університет

    доктор філологічних наук, профессор, професор  кафедри української та світової літератур

Завантаження

Опубліковано

2017-01-30

Номер

Розділ

Поетика літератур світу

Як цитувати

Статті цього автора (цих авторів), які найбільше читають

1 2 3 4 5 6 7 > >>