Роман «Маруся» В. Шкляра як поєднання біографії з квазі-біографією

Автор(и)

  • Олександр Андрійович Галич доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» (м. Старобільськ)

DOI:

https://doi.org/10.31812/world_lit.v6i0.1185

Ключові слова:

документалістика, біографія, квазі-біографія, non-fiction, документ, факт

Анотація

Героїня роману В. Шкляра Маруся постає як талановитий воєначальник, що бореться за незалежність України, незважаючи на численні перешкоди і труднощі, заради досягнення мети, за яку віддали життя її батько, брати, односельчани. Твір «Маруся» у тій частині, що стосується безпосередньо діяльності отамана, є цілком документальним, оскільки базується на мемуарних матеріалах і реальних фактах. Тут можна говорити про нього як про біографічний роман. Та ж сюжетна лінія, що пов’язує головну героїню з Мироном Гірняком, базується здебільшого на художньому вимислі й бурхливій фантазії автора. Тут можна впевнено говорити про квазі-біографію.

##plugins.generic.paperbuzz.metrics##

##plugins.generic.paperbuzz.loading##
Abstract views: 138 / PDF downloads: 181

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-09-25

Як цитувати

Галич, О. А. (2015). Роман «Маруся» В. Шкляра як поєднання біографії з квазі-біографією. Літератури світу: поетика, ментальність і духовність, 6, 9–18. https://doi.org/10.31812/world_lit.v6i0.1185

Номер

Розділ

Поетика літератур світу