Особливості структурних елементів формування споживчої культури майбутніх учителів технології
DOI:
https://doi.org/10.31812/educdim.v42i0.2784Ключові слова:
структурні елементи, споживання, культура споживання, споживча культура, професійна діяльність учителя, майбутні вчителі технологіїАнотація
Вовк Н. В. Особливості структурних елементів формування споживчої культури майбутніх учителів технології.
У статті подано аналіз концепту «споживання», досліджено ґенезу поняття «споживча культура», «культура споживання», визначено складники споживчої культури. Культура споживання майбутнього вчителя має динамічний характер, розвиток здійснюється на основі задоволення потреб у професійній діяльності, культурі, особистісних цінностях. Споживча культура надає набори зразків споживання, виборів, цінностей і смаків, які допомагають людині орієнтуватися в соціальному просторі та отримати якісну освіту.
Завантаження
Metrics
Посилання
2. Лившиц Р. Потребление и потребительство / Р. Лившиц // Свободная мысль. – XXI. – 2001. – No 6. – С. 81–89.
3. Сорокина А. В. Особенности потребительского поведения студенческой молодежи / А. В. Сорокина // Соціологічні дослідження: зб. наук. пр. – Луганськ, 2006. – Вип. 6. – С. 90–97.
4. Сорокина А. В. Социологический анализ культуры потребления / А. В. Сорокина // Вісник Харківського університету імені В. Н. Каразіна. – 2005. – No 652. Соціологічні дослідження сучасного суспільства: методологія, теорія, методи. – С. 92–95.
Downloads
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2014 Надія Вовк
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.