Часова семантика минулого в сучасному кулінарному дискурсі

Основний зміст статті

Оксана Остроушко

Анотація

У статті розглянуто репрезентацію часової площини минулого в текстах кулінарних рецептів, розміщених на трьох авторських кулінарних Інтернет-сайтах. Акцентовано увагу на тому, що досліджувані тексти мають чотирикомпонентну структуру: назва, вступ, перелік інгредієнтів, опис дій; часова семантика минулого виявляється у вступній частині авторського кулінарного рецепта. Проаналізовано три основні аспекти семантики минулого: традиції, спогади, досвід – у їх зв’язку з широким соціальним контекстом, комунікативними настановами мовця та образом адресанта.

Деталі статті

Як цитувати
Остроушко, О. (2019). Часова семантика минулого в сучасному кулінарному дискурсі. Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 20, 73-86. Retrieved із https://journal.kdpu.edu.ua/filstd/article/view/3693
Розділ
Структура і семантика мовних одиниць

Найчастіше читають статті цього автора (авторів)

Особливість: цей модуль вимагає, що б був включений хоча б один модуль статистики / звітів. Якщо ваші модулі статистики повертають більше однієї метрики, то будь ласка обраний вами головну метрику на сторінці налаштувань сайту адміністратором і / або на сторінках налаштування керуючого журналом.