Екологічне виховання як засіб соціалізації учнів молодших класів під час уроків природознавства

Автор(и)

  • I.A. Куріченко Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27
  • І.Ю. Шугита Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27

DOI:

https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v1i0.6430

Анотація

Сучасний період розвитку національної школи характеризується різноманітними пошуками шляхів удосконалення початкової освіти. Головними напрямами її реформування є досягнення нового, якісного рівня у вивченні базових навчальних предметів, у тому числі природознавства, яке включає систему інтегрованих знань з різних природничих наук про об'єкти і явища живої і неживої природи та взаємозв'язки і залежності між ними і на доступному рівні відображає цілісну науково-природничу картину світу і місце в ній людини. Як зазначено в проекті Концепції розвитку загальної середньої освіти, його зміст закладає фундамент формування наукового світогляду, стилю мислення, розвитку екологічного мислення. Але для розкриття ролі людини в пізнанні світу природи необхідно посилити практичний характер змісту природознавства, його екологічну спрямованість. Педагогічні спостереження, дані констатуючого етапу експерименту свідчать, що саме це питання не знайшли належного місця у шкільній практиці. Таким чином, актуальність і недостатній рівень розробки названої проблеми в теорії і практиці початкової освіти зумовили вибір теми дослідження: "Екологічне виховання як засіб соціалізації учнів молодших класів під час уроків природознавства".

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Metrics

Metrics Loading ...
Abstract views: 55 / PDF downloads: 30

Біографії авторів

I.A. Куріченко, Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27

директор, вчитель методист, спеціаліст вищої категорії

І.Ю. Шугита, Криворізька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №27

вчитель початкових класів, спеціаліст вищої категорії

Посилання

Байбара Т.М. Методика навчання природознавства в початкових класах. Навч. Посібник // Т.М. Байбара. - К.: Веселка, 1998. - 334 с.

Душина И.В. Методика преподавания географии: Пособие для учителей и студентов педагогичных университетов и институтов // И.В. Душина, Г.А. Понурова. - М.: Просвещение, 1996. - 192 с.

Державний стандарт початкової загальної освіти. - К., 2000.

Закон України "Про загальну середню освіту". - К., 1999.

Концепція загальної середньої освіти. - К., 2001.

Downloads

Опубліковано

2015-12-14

Як цитувати

Куріченко I. ., & Шугита, І. . (2015). Екологічне виховання як засіб соціалізації учнів молодших класів під час уроків природознавства. Екологічний вісник Криворіжжя, 1, 115–117. https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v1i0.6430

Номер

Розділ

ЕКОЛОГІЧНА ОСВІТА ТА МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН