Лінгвокультурна специфіка найменувань їжі в текстах сучасної жіночої мандрівної прози

Основний зміст статті

Ірина Масляєва

Анотація

У статті досліджено власне українські й іншокультурні назви їжі на матеріалі текстів української сучасної жіночої мандрівної прози. Зокрема акцентовано на взаємозв’язку культуронімів з гастрономічною картиною світу. З’ясовано лінгвокультурні параметри найменувань їжі, виявлено запозичену та національно-специфічну лексику (установлено джерела поповнення концептосфери “Їжа”). Окреслено низку факторів, які безпосередньо впливають на лінгвокультурні особливості найменувань, пов’язаних із продуктами харчування.

Деталі статті

Як цитувати
Масляєва, І. (2019). Лінгвокультурна специфіка найменувань їжі в текстах сучасної жіночої мандрівної прози. Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 20, 135-145. Retrieved із https://journal.kdpu.edu.ua/filstd/article/view/3699
Розділ
Лінгвістика і поетика тексту

Найчастіше читають статті цього автора (авторів)

Особливість: цей модуль вимагає, що б був включений хоча б один модуль статистики / звітів. Якщо ваші модулі статистики повертають більше однієї метрики, то будь ласка обраний вами головну метрику на сторінці налаштувань сайту адміністратором і / або на сторінках налаштування керуючого журналом.