Аналіз хімічного складу насіння однодольних рослин на прикладі льону
DOI:
https://doi.org/10.31812/ecobulletinkrd.v2i0.6790Abstract
В наш час актуальною проблемою є необхідність створення нових продуктів з підвищеною біологічною і фізіологічною цінністю. Такі продукти потрібні і для формування здорового способу життя людей, і для зміцнення існуючої кормової бази для відгодівлі тварин та птиці. Лляна олія в процесі переробки дає широкий перелік різноманітних продуктів. Олія,отримана з льону, являє собою ідеальний природний засіб для профілактики і лікування атеросклерозу,ішемічної хвороби серця та багатьох інших хвороб. Насіння льону (Semen Lini L.) - це цінний екологічний продукт, що широко застосовується в медицині та різних галузях промисловості (парфумерній, фармацевтичній, харчовій, лакофарбовій, комбікормовій). Значний внесок у дослідження хімічного складу насіння льону (Semen Lini ), розробку оптимальних технологій його переробки й розширення сфер використання зробили вчені Щербаков В.Г., Лисицин А.Н., Живетин В.В., Ржехин В.П. та інші. Вони виявили більш широку гамму властивостей лляного насіння, що значно розширило можливості його застосування.
Downloads
Metrics
References
Живетин В.В. Олійний льон і його комплексний розвиток / В.В. Живетин, Л.Н. Гінзбург. - М. : ЦНИИЛКА, 2000. - 389 с.
Ботаніка: Анатомія і морфологія рослин / М. І. Стеблянко, К.Д. Гончарова, Н. Г. Закорко. — Київ : Вища школа, 1995. — 384 с.
http:// libfree.com/173111514_pravozagalnonaukovi_metodi.html